Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Norges 5 bedste julemarkeder Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Norges 5 bedste julemarkeder

Udgivet: 20/11 2014 af Rejsestart.dk

Norges 5 bedste julemarkeder Forestil dig et sneklædt julelandskab med rensdyr og hestetrukne slæder. Tilsæt nogle peberkager, et glas varm gløgg og lidt folkedans – så har du essensen af et norsk julemarked

1: Røros – eventyrbyen, hvor du kan fodre rensdyr
Denne eventyrlige juleoplevelse begynder med en hestevognstur fra stationen. Herfra køres du til den gamle by (på UNESCOs verdensarvsliste), hvor de små træhuse og smalle gader danner rammen om et af Norges mest idylliske julemarkeder. Hvert år flokkes folk i den lille fjeldby for at smage det verdensberømte Røros-smør (som serveres på Noma), det lokale øl og rensdyrkødet. Snyd ikke dig selv for et besøg hos en samefamilie, hvor du kan fodre rensdyrene! Markedet finder sted fra 5. – 7. december.
Yderligere information, klik her

2: Trondheim – Norges historiske hovedstad<
Du kan kombinere markedet i Røros med en tur til Trondheim, Norges ældste hovedstad. Byen emmer af historie, og julemarkedet finder passende sted for foden af Nidaros domkirken – hvor Olaf den hellige, der bragte kristendommen til Norge, efter sigende er begravet, og hvor en af de kendteste pilgrimsveje ender. Markedet finder sted fra 12. – 21. december og byder på lokale oste, øl og kunsthåndværk.
Yderligere information, klik her

3: Oslo – Julestemningen breder sig i hovedstaden
På Folkemuseets traditionsrige julemarked kan du opleve juleskikke fra hele landet samlet på ét sted. De hundrede gammeldagse træboder med hjemmelavet kunsthåndværk og mad sørger sammen med hestetrukne slæder og julemandens værksted for at julen kommer til hovedstaden. I små udsmykkede huse kan du rejse tilbage i tiden og se, hvordan nordmændene har fejret denne højtid gennem tiderne. Stedet her var i høj grad inspirationskilden til Disney’s Frost med stavkirker, folkedansere og gamle huse – hver især udsmykket i overensstemmelse med en bestemt tids juleskikke.
Yderligere information, klik her

4: Geilo – årets nyhed
Kombiner en skiferie med det nye julemarked i Geilo – et traditionsrigt skisportsområde i det centrale Norge. Det charmerende marked sætter fokus på lokal mad og kunst, og du vil opleve den direkte påvirkning fra de stejle fjeldsider og skovene – et område, der har givet inspiration til mange folkeeventyr, trolde og andre mytiske figurer.
Slår dørene op den 22. november og er åbent hver weekend til og med søndag den 22. december.
Læs mere om skiferie Geilo her

5: Bergen – verdens største peberkage-by
Oplev fjordbyen på en helt anden måde – hvert år til jul opføres en miniudgave af Bergen i peberkagedej. Skoler og børnehaver bidrager til traditionen ved for eksempel at lave rådhuset, skibe, biler og små huse. Et trænet øje kan endda finde frem til Bryggen! Åbent for offentligheden mellem 22.11. og 31.12. dog lukket 1. juledag.
Yderligere information, klik her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen