Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Norsk jubilæum Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Norsk jubilæum

Udgivet: 7/5 2012 af Rejsestart.dk

Norsk jubilæumI 2013 er det 120 år siden, DS Vesteraalen for første gang lagde ud fra Trondheim som en del af Hurtigruten. 120 år efter er konceptet og naturen den samme, oplevelserne er imidlertid blevet endnu større.

Søndag den 2. juli 1893 klokken 08.30 lagde DS Vesteraalen ud fra kaj ved Brattøra i Trondheim. Kursen blev sat mod Hammerfest, og 67 timer senere lagde skibet til kaj – 30 minutter før annonceret rutetid.En god start på mange år med vind i sejlene.

Grundlæggeren Richard With var nytænkende og kombinerede allerede fra den første tur kystruten til lokalpassagerer og gods med international turisme. Han trykkede markedsmateriale og solgte norske naturoplevelser til verden. Det gør Hurtigruten stadig.

Næste år er jubilæumskataloget på hylderne. Det er fyldt med billeder og information om verdens smukkeste sørejse – uanset hvornår på året, man vælger at rejse. Hurtigrutens rejseoplevelser langs Norges kyst er nemlig delt op efter sæsonerne.

Sommer, vinter, forår, efterår
Sommeren er fortsat klassikeren, men i de seneste år har den fået betydelig konkurrence fra de aktive vinteroplevelser i programmet «Hunting the light». Forårsprogrammet «Arktis' opvågning» er netop lanceret, og det er kun på Hurtigruten, man kan opleve tre årstider langs verdens smukkeste kyst på nogle få dage.

Mens det er sommer i Bergen kan vinteren fortsat have fat i Finmarken, og derimellem ligger Lofoten og nyder forårssolen. Samtidig mener mange, at efteråret er den smukkeste tid med den farverige natur og den klare luft. Længst mod nord ligger der allerede et drys sne på fjeldtoppene.

Et velkendt farvand
Hurtigruten stræber efter at fastholde sin plads som en af de bedste måder at opleve Norge på. Med 120 års tjeneste langs kysten kender Hurtigruten farvandet og de steder, hvor der lægges til kaj. I alt 34 havne besøges på sejlturen Bergen-Kirkenes, og som gæst får man mulighed for at udforske naturen og kulturen i alle områderne.

Ny vin på gamle flasker
Selvom konceptet overordnet er det samme, kan man sagtens tilføje nyt til programmet. 2013 bliver således det første år, hvor et musik- og kulturkoncept kan opleves på alle 11 skibe på ruten.

Kunstnere med lokale tilhørsforhold kommer om bord og tilbyder gæsterne unikke kulturoplevelser i udvalgte havne. Hurtigruten er på sin vis en kulturbærer, der finder det vigtigt at bidrage til udvikling – også inden for kulturlivet, og her er samarbejdet med institutioner i anløbshavnene en central del.

Oplevelsen med Hurtigruten kræver på ingen måde, at man har en uge til rådighed. Man bestemmer selv, hvor længe man ønsker at være om bord. Hurtigrutens skibe sejler hver eneste dag hele året og egner sig til alt fra en alene-weekend til en uges ferie med familie og venner.

Mens du venter på jubilæumskataloget, kan du få inspiration fra andre kataloger her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen