Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Nu sejler Kattegatrutens hurtigfærge Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Nu sejler Kattegatrutens hurtigfærge

Udgivet: 6/8 2012 af Rejsestart.dk

Nu sejler Kattegatrutens hurtigfærgeEfter en længere godkendelsesproces har Kattegatruten nu fået sejltilladelse til rederiets nye hurtigfærge Dolphin Jet. Båden er nu klar til sin rutefart mellem Aarhus og Kalundborg.

Den sidste af de fire nødvendige myndighedsgodkendelser fik Kattegatruten den 20. juli. Så nu sejler hurtigfærgen Dolphin Jet regelmæssigt mellem Aarhus og Kalundborg.

”Vi meget glade for, at vi nu kan byde passagerne velkommen om bord på Dolphin Jet. Vi har nu fået den sidste tilladelse, så ruten er for længst åbnet,” siger operational manager for Kattegatruten, Birte Dettmers.

Indsættelsen af hurtigfærgen er blevet forsinket, fordi behandlingen af rederiets ansøgning om at sejle med Dolphin Jet mellem Aarhus og Kalundborg har taget længere tid end forventet. Så der er glæde hos Kattegat-ruten, da Miljøstyrelsen som den sidste af fire myndigheder (Søfartsstyrelsen, Naturstyrelsen, Kystdirektoratet og Miljøstyrelsen) nu har givet tilladelsen.

”Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har været nødt til at aflyse nogle afgange, men under hele processen har vi haft en positiv dialog med myndighederne. Nu glæder vi os til at komme rigtigt i gang,” siger Birte Dettmers.

To daglige afgange i begyndelsen
Dolphin Jet lægger ud med to daglige afgange fra både Aarhus og Kalundborg alle ugens syv dage, så man kan teste kundernes efterspørgsel.
Den 13. august 2012 offentliggøres en ny tidsplan.
Sammen med Kattegatrutens kombifærge betyder det, at selskabet tilbyder op til fem daglige afgange fra hver havn. Overfartstiden med Dolphin Jet er cirka to timer.

Fakta om Kattegatruten A/S
Siden september 2011 har Kattegatruten drevet fragt- og passagerruten mellem Aar-
hus og Kalundborg med kombifærgen M/F Kattegat.
Med indsættelsen af hurtigfærgen Dolphin jet er det Kattegatrutens ambition at tiltrække en betydelig del af både erhvervssegmentet og de private rejsende mellem Jylland og Sjælland.

Kattegatruten A/S beskæftiger cirka 100 mand og har hjemme i Aarhus.
Selskabet er en del af den tyske rederikoncern FRS Group med hovedsæde i
Flensborg.
FRS Groups rødder går tilbage til 1866, og i dag er koncernen blandt Europas førende
internationale færgespecialister. Koncernen råder over 30 skibe og driver gennem sine datterselskaber rutesejlads i Europa, Mellemøsten og Nordafrika.

I alt beskæftiger FRS Group 1.100 medarbejdere, heraf cirka 120 danskere.

Fakta om Dolphin Jet
Kattegatrutens hurtigfærge HSC Dolphin Jet er en moderne katamaranfærge, der med
et fleksibelt passager- og vogndæk kan transportere personbiler, varevogne, campingvogne, busser og lastbiler såvel som cykler og gående passagerer.
Der er plads til 238 biler og 774 passagerer.

Færgen er bygget i 2004 af australske Austal Ships og ombygget i 2007 og 2012.
Dolphin Jet har tidligere sejlet på Lake Ontario i Nordamerika under navnet Spirit of Ontario I og senest på FRS Groups linje mellem Tarifa og Tanger under navnet Tanger Jet II.
Dolphin Jet er opdelt i fire områder; business lounge, familiezone, stillezone og restaurant, og der er gratis internet på hele færgen.

Prøv Dophin Jet næste gang du skal over på den anden side af Storebælt og mærk, hvor hurtigt det kan gå.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen