Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Ny panoramaudsigt til bilturister i Norge Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Ny panoramaudsigt til bilturister i Norge

Udgivet: 5/7 2016 af Rejsestart.dk

Ny panoramaudsigt til bilturister i NorgeDen 23. juni åbnede det spektakulære udsigtspunkt Utsikten, hvor man fra 700 meters højde kan nyde panoramaudsigten over fjeldlandskabet Gaularfjellet og vandfaldet Likeholefossen. Punktet er en del af projektet ”nationale turistveje”, som skal gøre køreturen gennem Norge til mere end bare transporttid. De i alt 18 forskellige turistveje med udsigtspunkter, rastepladser og kulturelle oplevelser vil blive udviklet løbende frem mod år 2023.

Fra slutningen af juni fik bilturister i Norge nemmere ved at opleve et af landets mest spektakulære naturområder, når udsigtspunktet Utsikten åbnet i fjeldområdet Gaularfjellet. Fra platformen, der er støbt på bjergkanten 700 meter over havoverfladen, er der panoramaudsigt ud over landskabet, hvor vandfaldet Likeholefossen bruser mellem de høje fjelde og dybe kløfter.

Utsikten er det nyeste udsigtspunkt på Gaularfjellet, der ligger omkring 400 kilometer nordvest for Oslo og er en af de i alt 18 udvalgte nationale turistveje.

Gør køreturen til en oplevelse
De nationale turistveje er fordelt over hele landet og er skabt for at forbedre køreoplevelsen for de turister, der rejser gennem Norge i bil – blandt andet ved at udpege arkitektoniske udsigtspunkter ved nogle af landets flotteste naturoplevelser.

-Turistvejene introducerer de rejsende til Norges natur, kultur og historie, så køreturen bliver en oplevelse i sig selv. Langs de 18 meget forskellige og nøje udvalgte ruter findes der flere udsigtspunkter og rastepladser med arkitektur og kunst, der bringer de rejsende tættere på det landskab, de kører igennem, fortæller Mona Konuralp, der er pressekontakt for Visit Norway.

På turistvejen Gaularfjellet kan vandløbet Gaularvassdraget, der skiftevis varierer mellem brusende vandfald og rolige strækninger, følges gennem fjeldet enten i bil eller til fods ad den 25 kilometer lange vandresti. Uanset om man er på gåben eller i bil, bør man gøre stop ved broen, der går tværs over Likholefossen, hvor man virkelig kan fornemme vandets kræfter.

Udfordrende projekt
De 18 turistveje blev alle udpeget tilbage i 2005 og er siden blevet løbende udviklet med nye udsigtspunkter, vandreruter, kunstinstallationer og faciliteter. Udsigtspunktet Utsikten, der er tegnet af det norske arkitektfirma Code, har været på tegnebrættet siden 2008 – men opførslen af betonplatformen, hvorfra udsigten over fjeldene kan nydes, har sammen med de tilstødende parkeringspladser og toiletfaciliteter krævet en del planlægning og koordinering.

-Da der ikke er elektricitet i området, har en dieselgenerator stået for al strøm til byggeriet. Samtidig har området dårlig mobildækning og ingen internetforbindelse, så alt har skullet være aftalt og koordineret på forhånd. Endeligt er vejret i fjeldende barskt, så det er ikke alle måneder, hvor det har været muligt at transportere beton og øvrige byggematerialer op til udsigtspunktet, forklarer Mona Konuralp om projektet, der på grund af det omfattende armerings- og støbearbejde har været udstillet på La Galerie d’Architecture i Paris.

Alle 18 nationale turistveje forventes at være endeligt færdige i 2023.

Læs mere om de nationale turistveje her.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen