Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Oplev Game of Thrones-universet i Kroatien Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Oplev Game of Thrones-universet i Kroatien

Udgivet: 13/5 2014 - Rejsenyt.

Oplev Game of Thrones-universet i KroatienKroatien oplever enorm interesse fra fans af tv-serien Game of Thrones. Danske turister får nu mulighed for et ganske særligt kig bag de spektakulære kulisser.

New York har Sex & The City, New Zealand har Ringenes Herre, og Kroatien har Game of Thrones.

Tv-serien med danske Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen udspiller sig således for en stor dels vedkommende i den kroatiske by Dubrovnik, hvis gamle bydel lægger omgivelser til drømmeuniverset King’s Landing. Med sit middelalderlige udseende, sin 2.000 meter lange ringmur og sine åndeløse landskaber passer området perfekt til den fantasiverden, der lige nu holder seere verden over i et jerngreb på fjerde sæson.

Interessen for tv-serien og dens indspilningssteder er så overvældende, at en række lokale aktører nu tilbyder turister at gå i seriens fodspor via guidede ture kaldet ”Along the way of the Game of Thrones”. Her er det muligt at komme helt tæt på de velbevarede bygninger, den imponerende bymur og de frodige haver, der ifølge skaberne af serien hver især er som taget ud af bestseller-romanerne ”A song of Ice and Fire”, som danner grundlaget for serien.

”Dubrovniks helt specielle udseende skaber lige præcis den mystiske og storslåede stemning, som hersker i Game of Thrones. Byen er i forvejen et uhyre populært rejsemål med 1,3 millioner besøgende hvert år, og via serien har endnu flere nu fået øjnene op for dens skønhed,” siger Paul Sikic, der er direktør i Det Kroatiske Turistråd i Skandinavien.

Dubrovnik er kendt som en af de smukkeste byer i verden, og dens gamle bydel er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste over de mest bevaringsværdige bygninger og områder i verden. Byen er beliggende ved Kroatiens kyststrækning mod Adriaterhavet, der især er kendt for sin renhed og sit krystalklare vand.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen