Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > På rejse med de ansatte – hvordan er reglerne Privatlivspolitik  
Rejsenyt

På rejse med de ansatte – hvordan er reglerne

Udgivet: 2/5 2017 af Rejsestart.dk

På rejse med de ansatte – hvordan er reglerneOvervejer man en tur med ansatte til sol og varme som en del af jobbet, så husk at der er visse regler der skal overvejes, såfremt man vil undgå beskatning af den ansatte.

Shopping og kolde daiquiris kombineret med en småsludder med chefen under morgenmaden er ikke nok, hvis beskatning af rejsen skal undgås.

Såfremt et firma ønsker at tage medarbejderne med på rejse, så er der strikse krav til indhold og udbytte for firmaet. Der må ikke være tvivl om, at den der har mest ud af rejsen skal være firmaet. Så shopping med kollegaen, i det store Maremagnum shopping center, i Barcelona er altså ikke nok ”teambulding” til, at rejsen er faglig nok til at være skattefri.

Hvornår kan man trække udgiften fra til turen?


Alle aktiviteter på rejsen skal være i virksomhedens interesse. Det vil sige, at det primære formål med rejsen skal være fx. et kundebesøg, en messe eller lignende.

Det er også et krav, at de rejsende ikke har ægtefæller med, da dette altid vil blive betragtet som et tegn på, at rejsen ikke er udelukkende business.

Er man i tvivl om hvorvidt udgifter kan fratrækkes, så bør man altid tage kontakt til skat forud for turen, så det kan blive afklaret.

Det er altid en formildende omstændighed, at der er taget kontakt til skat forud for rejsen, da det netop viser, at der har været et ønske om fra virksomhedens side, at tingene skal foregå efter de gældende regler på området.

Der er dog utvivlsomt mange rejser i gråzonen på dette felt, da det er et tolkningsspørgsmål fra gang til gang, om rejsen er skattepligtig for de ansatte.

Weekendtur i London med firmaet, lyder det ikke mere som bonus/præmie end som uddannelse og teambuilding, men igen skal der ses på de aktiviteter der foregår på turen, og hvilke udgifter virksomheden har på turen.

Vurdér selv.


Vil du blive klogere på reglerne for firmarejser og SKAT, så besøg evt. siden her

De mest populære firmarejsetyper


Det har i årevis været populært at tage på uddannelses- og firmarejser uanset branche.

Nogle tænker måske, at det har været privatsektoren der har glimret på området. Men også skoler tager lægerne på studierejser, det kan være til storbyer eller som forberedelsesrejser til fællesskirejser.

Ansatte i sundhedsvæsenet, der tager på sundhedsfaglige seminarer overalt i verden og udveksler erfaringer med ligesindede.

Det lokale byggemarked der invitere de lokale håndværkere på en skiferie til Saalbach med hygge og fadøl høre også til blandt en af de populære rejsetyper, men her vil det være vanskeligt at forsvare et skattemæssigt fradrag.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen