Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Picnic på storbyferien Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Picnic på storbyferien

Udgivet: 5/6 2012 af Rejsestart.dk

Picnic på storbyferienSkal du på storibyferie i år, kan du give den lidt eksrta luft ved at købe ind som de lokale og indtage frokosten på en picnic i et af byens åndehuller.

Friskskåret skinke, god gruyère-ost, saftige tomater og nybagt baguette er opskriften på en god og nem frokost i Paris.
Hvis man køber ind i det lokale supermarkeds delikatesseafdeling, specialforretningerne eller på et af byens markeder, kan man nyde sin frokost på en bænk langs Seine-floden eller i en park og komme helt tæt på byens puls.

”Mange af vores rejsende spørger tit efter gode tips til at komme lidt væk fra turiststrømmen og opleve lokalbefolkningen. En picnic i den lokale park er en oplagt måde at komme tættere på byens beboere – og kombinere spisning med en kulturel oplevelse,” fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad, der har været med til at lave storbyernes picnic-guide på nettet.

Amsterdam
Amsterdams største park, Vondelpark, har omkring ti millioner besøgende om året. Parken ligger tæt på Museumsplein med Rijksmuseum og Van Gogh Museet og rummer både filmmuseum, friluftsteater, legepladser og flere caféer og restauranter

Nogle af dem sælger blandt andet færdigpakkede picnickurve med mad, tæpper, service, drikkevarer og alt, hvad man behøver til en frokost i det grønne.
Man kan også købe ind til picnic i en af byens supermarkedskæder, for eksempel Hema eller Albert Heyn, der begge har butikker tæt på parken.

Barcelona
Parc Güell er et rigtig godt sted til picnic. Køb sandwich og drikkevarer i en af barerne på vej op ad bjergsiden til parken. Der er masser af både sol og skygge i parken, udsigt over hele byen, musik, smykkehandlere og naturligvis Gaudis fantastiske kreationer.

Berlin
Udover Berlins populære park, Tiergarten midt i byen med masser af plads til picnic, kan det anbefales at tage på udflugt til den tidligere Tempelhof lufthavns område, der i dag fungerer som friluftsområde med attraktive baner til cykling, rulleskøjteløb, skateboards med mere på de tidligere landingsbaner.

På de kæmpestore græsarealer er der plads til boldspil, leg og picnic. Der er etablerede grillpladser nær Tempelhof Damm-, Columbiadamm- og Oderstraße-indgangene.

London
London bugner af store, grønne parker. Hyde Park er en af mastodonterne og yderst velegnet til picnic.
Men også Regent Park, Green Park, St. James Park og Hampstead Heath kan anbefales. Sidstnævnte ligger højt i den nordlige del af London, hvorfra der er en flot panoramaudsigt over byen.

London byder på meget forskelligt og lækkert take away-mad i byens supermarkeder, bagerbutikker, caféer med videre.

Madrid
El Retiro parken er det store grønne åndehul midt i Madrid. Parken er det perfekte sted til en hyggelig picnic.
Hvis man tilbringer søndagen i El Ritero, er der rigtig god mulighed for at opleve spanierne på tæt hold, da parken er mødested for joggere, nyforelskede par,
spåkoner, familieudflugter og alverdens andre friluftsaktiviteter midt i den spanske hovedstad.

New York
Central Park er oplagt som ramme for picnic i New York. Efter noget tid i Manhattans travle gader, kan det være en befrielse at koble af i byens store, grønne oase, samtidig med at man kan opleve New Yorkerne, når de slapper af med familie og venner.

Man kan sidde ved en af søerne, på klipperne, ved sportsbanerne eller et af de utallige andre steder i parken. Ved parkens sydvestlige hjørne ligger Columbus Square og Timer Warner Center med supermarkedet Whole Foods Market i underetagen.
Her findes en kæmpemæssig afdeling med frisk og lækker take-away. Der er alt, hvad man forestille sig af salater, pizza, sandwich, brød, oste, lune retter, kage og så videre. Kvaliteten er i top og priserne er yderst rimelige.

Paris
Selvom der ligger fortovscaféer på stort set alle gadehjørner i Paris, kan det i høj grad anbefales at indtage frokosten på picnic i byernes by.
Supermarkedskæden Monoprix har en indbydende delikatesseafdeling, og hvis man vælger butikken i Rue de Rivoli 34 i 4. arrondissemnet, kan man slå sig ned langs Seine-floden på øen Ile St. Louis.

Hvis man vælger Monoprix på Avenue de l’Opéra 21 i 1. arrondissement, er det nærliggende at holde picnic i parken mellem Louvre og Champs Élysées, Les Tulleries.

Hvis man ikke er til supermarkeder og foretrækker at handle i små specialforretninger, kan man for eksempel købe ind til sin frokost i Rue des Abbesses og Rue Lépic for foden af Montmartre og derefter gå op ad trapperne mod Sacre Coeur og holde picnic enten på trappen foran Sacre Coeur eller i den lille bitte oase Le Square Suzanne Buisson bag masseturismens populære malere på Place du Tertre.

Rom
Udover de mange skønne italienske restauranter byder Rom også på en lang række fantastiske små delikatessesteder, hvor man kan købe lækre oste, tørrede skinker, syltede artiskokhjerter, spændende marmelader, frisk brød, god vin og meget mere til picnic-kurven.

Slår man sig ned i Gianicolo Park, kan man nyde en fantastisk udsigt over byen, mens man spiser sin frokost.
Hvis man ikke er til hjemmesmurte sandwich, kan man også købe en take away-pizza på stort set alle gadehjørner i den evige stad.

Stockholm
Stockholms trendy bydel, øen Södermalm eller i daglig tale Söder, kan varmt anbefales som ramme for en picnic. Söder er omgivet af Østersøen og Mälaran og har både strandpromenade, græsplæner og klipper, man kan bade fra – midt i storbyen.

Tæt på Hornstull tunnelbanestation ligger Tantolunden, hvor græsplænerne bliver brugt til både fodbold, solbadning og skovtur. I den anden ende af Söder ligger Vitabergsparken, der ligeledes er et populært sted at holde picnic.
Køb ind i en af byens indbydende supermarkeder eller i Södermalms utallige delikatesseforretninger og fyld picnic-kurven med hjemmerørt krebsesalat med chili, grillet kylling og lune kanelbullar.

Find din storbyferie her. Velbekomme!


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen