Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Premiere på græsk ø Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Premiere på græsk ø

Udgivet: 26/4 2012 af Rejsestart.dk

Premiere på græsk øDer er tale om en verdenspremiere, når danske charterrejsende den 13. maj lander på den lille græske ø Kythira.

Khytira har aldrig før været destinationen for charterrejser, men det laver Primo Tours nu om på. Midt i maj letter det første fly, der skal sende danskere på verdenspremiere, og direktøren hos arrangørerne er spændt:

"Vi er en lille smule stolte af at være de første, der kan tilbyde rejser til Kythira - en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes," siger Bjarke Hansen.

Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men det gør heller ikke så meget for de rejsende, der kan nyde en helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, samt oplevelser ud over det sædvanlige.
Kythira menes at være fødested for den romerske gudinde Venus, som var gudinde for kærlighed og skønhed. Hun er en central skikkelse i den romerske historie og havde blandt andet også en hånd med i myten om Troja’s fald.

Tidligere, da søvejen var det mest benyttede, var Kythira en vigtig handelspost i det græske øhav. Helt frem til midten af det 19. århundrede, var øen benyttet som handelsstation.
Kythira har siden gammel tid, været under mange forskellige stormagter og styrer. Blandt andre har Venetianerne og Osmannerne været på øen, hvilket man stadig kan se i forskellige bygninger og fæstningsværker.

I 1864 blev øen en del af Grækenland og Chora blev gjort til hovedstad på øen.

I dag lever øen af turisme, hvor specielt mange grækere fra fastlandet bruger øen som feriemål. Det giver øen et helt særligt præg, og er derfor idéel for dem, der både vil opleve ægte, græsk kultur, og holde ferie i solen, på stranden og tæt på naturen.

"Vi tror på at Kythira er som skabt til de danske chartergæster, der ønsker det bedste fra Middelhavet i kombination med græsk ø idyl," siger Bjarke Hansen.

Fra Kythira er der via færger adgang til andre destinationer i det græske øhav, hvis man har lyst til en dag et nyt sted.

  Find din solrejse her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen