Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Sådan er reglerne for dine dagpenge udenlands Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Sådan er reglerne for dine dagpenge udenlands

Udgivet: 9/7 2018 af Rejsestart.dk

Sådan er reglerne for dine dagpenge udenlands Mange bliver hvert år sikret af dagpenge via a-kassen, når de enten ikke har fundet et job, holder en pause eller befinder sig mellem jobs. Mange er dog også i tvivl om, hvordan de gældende regler er, og hvordan man skal forholde sig til forskellige situationer. I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du kan tage dine dagpenge med til udlandet – og et par andre vigtige ting.

Vi starter dog med det for mange meget vigtige spørgsmål om, hvordan man egentlig skal forholde sig til sine dagpenge, når man tager på ferie eller udenlands. Mange har et indtryk af, at det intet problem er, imens andre tænker, at man selvfølgelig ikke kan tage til udlandet med sine dagpenge.

Vil du lære mere om dagpengereglerne efter denne artikel, kan du også besøge fagmagasinet.dk, som netop stiller skarpt på, hvordan du kan tage dine dagpenge med dig, når du skal udenlands. Det er en god hjælp, hvis du gerne vil sættes helt ind i de forskellige regler og processer vedr. a-kassen. Du kan starte med denne artikel: https://www.fagmagasinet.dk/tag-dine-dagpenge-udlandet/

Når du søger arbejde


Hvis du tager til udlandet for at søge arbejde, har du faktisk rig mulighed for at tage dine dagpenge med. Det kræver dog stadig, at du overholder de ting, som du skal for at få dine penge udbetalt. Der er dermed ikke som sådan forskel på, om du prøver at få et arbejde herhjemme eller et andet sted i verden. Sørg for at informere a-kassen inden afgang!

Du skal dog være opmærksom på, at det kun gælder i bestemte lande. Det er primært europæiske EØS-lande, som er med i denne aftale. Det samme gælder Færøerne. Vær dog opmærksom på, at du kun kan få dagpenge i tre måneder i udlandet, hvilket selvfølgelig sætter nogle begrænsninger, hvis du ikke finder et job i løbet af den tid.

Du skal fortsat være tilmeldt hos jobcentret, ligesom du naturligvis selv skal kende de regler, som er gældende hos netop din a-kasse. Der er generelt en række regler, du bør have sat dig ind i, før du tager til udlandet for at fortsætte din jobsøgning. Det kan eksempelvis handle om, at du sørger for at have tilmeldt dig udenlands-dagpenge, og der vil også være nogle regler omkring registrering i forbindelse med din jobsøgning.

Overhold reglerne for dagpenge – begge steder


Kigger man lidt mere generelt på dagpengesystemet, er der typisk en række regler, som er ret gode at kende til. Det gælder eksempelvis de frister, som gælder hos jobcentret. Har du eksempelvis været ledig i en bestemt periode efter din uddannelses afslutning eller dit intromøde hos jobcentret, vil du kunne blive sendt i en form for aktivering. Det er dog ikke nødvendigvis så slemt, som det kan lyde, og det handler oftest om, at du tillærer dig nogle redskaber, så du nemmere får dig et job i fremtiden. Her kan a-kassen også hjælpe med rådgivning.

Der kan også sagtens være en række regler at overholde hos din a-kasse. Det er dem, som udbetaler dine penge, og de er selvfølgelig interesserede i, at du hurtigt finder et job. Derfor hjælper de dig også med at komme videre med ansøgningerne, CV’et, eller hvad du ellers kan bøvle med.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen