Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Nye norske hytter byder velkommen Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Nye norske hytter byder velkommen

Udgivet: 25/8 2016 af Rejsestart.dk

Nye norske hytter byder velkommenEn samling moderne selvbetjeningshytter er netop åbnet i området omkring Lysefjorden, hvor man i omegnen finder nogle af de største norske naturseværdigheder.

I søndags åbnede et helt nyt hyttekoncept i de norske fjelde. Det handler om Nye Skåpet, der ligger ved Lysefjorden umiddelbart øst for byen Stavanger.

Nye Skåpet består af en hovedhytte med fælles opholdsrum og køkken samt et par værelser med i alt 11 senge. Derudover er der fem separate hytter med hver fem senge, hvilket bringer det samlede antal af sengepladser op på 36. Dertil kommer to små bygninger med toilet, sauna samt både inden- og udendørs bad.

Hytterne er opført i mørke materialer, som falder godt ind i den omkringliggende natur, og de har alle store panoramavinduer, så de besøgende kan beundre den flotte omkringliggende natur.

Bag opførelsen af de nye hytter står Den Norske Turistforening (DNT), der er Norges største friluftsforening med over 270.000 medlemmer.

Ikoniske attraktioner
Nye Skåpet ligger i et område, der er særdeles populært blandt vandrere. Hytterne vil således udgøre indgangsporten til det store net af vandreruter i Frafjordheiene på sydsiden af Lysefjorden.

Nye Skåpet bliver samtidig et oplagt første overnatningssted på den berømte og ugelange vandrerute ”Lysefjorden rundt”.

På denne tur kommer man forbi flere ikoniske naturattraktioner så som det 600 meter høje klippeplateau Preikestolen, Flørli-trapperne med de 4444 trin samt Kjerag. Sidstnævnte er en rund klippeblok, der er kilet ind mellem to lodrette klippevægge, og som det kræver en vis portion mod at gå ud på.

- Vandreturen til Preikestolen er meget populær blandt danske turister. Så vi håber, at de nye moderne hytter vil få danskerne til at overnatte og vandre lidt længere i området, siger Mona Konuralp, der er presseansvarlig i Visit Norway.

Eget værelse
Nye Skåpet er veludstyret med køkkenudstyr, så besøgende kan lave deres egen mad. Der er ikke elektricitet, men gas samt brændefyring. Gæsterne står selv for at hente vand og gøre rent efter sig.

Udover de 36 sengepladser er der 13 løse madrasser til brug i højsæsonen, så der i alt er plads til 49 overnattende gæster. I to af hytterne til fem personer er det tilladt at have hund med.

- Nye Skåpet er et spektakulært sted, hvor familier og små grupper kan have deres eget værelse eller hytte. Stedet er et godt eksempel på fremtidens selvbetjeningshytter i de norske fjelde, siger Mona Konuralp.

Sengepladserne i Nye Skåpet forventes at blive ganske eftertragtede, og det anbefales derfor at reservere plads på forhånd.

Hvis ikke lige det er en vandreferie i løbet af efteråret der lokker, så er Norge fortsat danskernes foretrukne destination når skiene skal luftes. Du kan søge blandt tusindvis af hytter og læse mere om skiferie i Norge her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen