Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Shop i ferien - og spar penge Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Shop i ferien - og spar penge

Udgivet: 11/6 2012 af Rejsestart.dk

Shop i ferien - og spar pengeDet er ikke kun i Danmark, at det amerikanske koncept 'outlet-shopping' er blevet populært. Har du planlagt en sommerferie i et andet europæisk land, kan du med fordel gemme dine indkøb til ferien.

Mærkevare-shopping til fordelagtige priser i store butikscentre uden for byen er ikke længere forbeholdt rejsende til USA. Europa bugner efterhånden af outletshopping-muligheder, så nu kan man nemt kombinere kør-selv-ferien og andre ferier i Europa med indkøb til rabat.

Læg ruten til kør-selv-ferien forbi et af Europas utallige outlet-centre og spar mange penge på især mærkevarer. Eller hold pause fra sommerferiens pool og strandliv og tag på en endags outlet-shopping-udflugt.

Danskerne har fået smag for at shoppe billigt, og mange bruger gerne en dag i ferien på indkøb i et outlet-center, hvor der kan købes tøj, sko og alverdens andre varer med store besparelser.

”Der skyder nye outlets op i de populære ferielande, og det er noget som vores gæster ofte spørger til. Derfor har vi valgt at samle oplysninger om nogle af de store, populære outlets. Outlets i Europa er efterhånden blevet så populære, at man i lighed med turen til USA anbefales at rejse af sted med plads i bagagen til de ekstra indkøb,” siger markedschef i FDM travel Line Danvad.

Inden man besøger de forskellige outlets, kan man med fordel undersøge centrenes hjemmesider. Her vil der ofte være en liste over, hvilke mærker man kan finde, åbningstider, parkeringsforhold mm. Her får du et kort resume af nogle af de mange muligheder.

Frankrig
Den franske outlet-centerkæde Marques Avenue er placeret rundt om i det meste af Frankrig, blandt andet med to centre lige uden for Paris, et center i Provence tæt på A7-motorvejen og et center tæt på A4, ikke så langt fra den fransk-tyske grænse. Lige udenfor sidstnævnte ligger i øvrigt selvstændige outlets for mærker som Lacoste, Adidas og Petit Bateau.

Lige udenfor Paris, meget tæt på Disneyland® Paris, ligger La Vallée Shopping Village. Outlet-centret ligger ved A4-motorvejen fra Paris, og man kan desuden køre med enten RER- eller TGV-tog fra Paris lige til døren.

Italien
I Norditalien 40 km vest for Gardasøen ligger Franciacorta Outlet Village. Her er legeland til børnene, mere end 150 butikker, massevis af mærkevarer med op til 70 procent rabat.

I Toscana, cirka 50 kilometer syd for Firenze ved motorvej A1 i byen Montevarchi, ligger Space Prada Outlet (også kaldet I Pellettieri d’Italia).
Her kan man købe Prada direkte fra fabrikken i en oase for fans af det eksklusive italienske mærke.

I mange år var det kun de lokale, der kendte til dette fabriksudsalg, som kan anbefales, hvis man er på de kanter. Outlettet ligger bag fabrikken på Via Lavanella Becorpi – man finder vej via nogle sorte skilte med teksten ”Space Outlet”.
Udover Prada sælges der også Miu Miu og Helmut Lang.

Mallorca
Der er rigtig gode muligheder for at gøre gode indkøb på den spanske ferieø, idet der er mange outlet-centre.
Festival Park, der ligger ti minutters kørsel fra Palma med bil eller tog, er en stor samling af outlet-butikker, som varmt kan anbefales.

Det samme gælder en lang række outlet-butikker i byen Inca midt på øen. I Inca er der massevis af butikker, der især sælger mærkevare-sko til yderst fordelagtige priser. Ikke mindst på Camper-fabriksudsalget, hvor der er meget store besparelser at hente på de trendy spanske lædersko.

Den 120 år gamle Camper-fabrik ligger i industrikvarteret Polígono Industrial de Inca i udkanten af Inca – store skilte viser vej til fabriksudsalget.

Portugal
Europas største outlet, Freeport, ligger i Portugal tæt på Lissabon. Komplekset blev indviet i september 2004, og de 240 forretninger dækker 75.000 kvadratmeter.

Udover alverdens mærkevarer inden for tøj, sko, kosmetik, elektronik med mere, er det en masse restauranter og legeland til børnene. Der kører bus fra Lissabon centrum til Freeport.

Sverige
Hvis kør-selv-ferien går nordpå, kan det anbefales at lægge vejen forbi Kungsbacka outlet-center cirka 30 kilmoeter syd for Gøteborg. Der er legeland til børnene, rigtig mange mærkevarebutikker, besparelser på op til 70 procent og togforbindelse til Gøteborg.

Tyskland
Europas første outlet-center var i mange år også det største outlet. Det drejer sig om Metzingen, der ligger cirka 30 kilometer syd for Stuttgart og 150 kilometer øst for Strassburg. Det var her den europæiske outlet-trend begyndte for cirka 40 år siden.

Der er legeland til børnene og mere end 60 outlet-butikker bygget op omkring den originale Hugo Boss-outlet, som blev opført i 1970'erne. Der er store besparelser året rundt og rigtig store besparelser i udsalgsperioden.

Læs mere om outlet-mulighederne her.

Eller planlæg din kør-selv-ferie her.

God fornøjelse!


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen