Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Shopping som ferieaktivitet Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Shopping som ferieaktivitet

Udgivet: 7/9 2012 af Rejsestart.dk

Shopping som ferieaktivitetVores kufferter er ofte tungere på hjemrejsen end på udrejsen. Og det er for det meste nyt tøj, parfume og nye sko, der tynger i bagagen på vej hjem.

Shopping er en populær ferieaktivitet. Og det er især de unge, der er meget købelystne på rejsen: Ikke færre end 96 procent af de 18-21 årige rejsende køber typisk noget med hjem fra ferien.

Shopping på ferien daler med alderen, og til sammenligning køber cirka tre fjerdedele af de rejsende i fyrrene typisk noget med hjem, mens kun cirka halvdelen af de rejsende i aldersgruppen 71 år og derover køber noget med hjem fra ferien.

”Eventyrlysten og drømmen om at rejse ud varer ofte hele livet. Men mens de ældre rejsende efterhånden har fyldt reoler og skabe op, er de unge stadig i gang med at etablere sig og skabe en identitet ud fra blandt andet en Buddha-figur fra rejsen til Thailand, et par trendy sko fra London eller et par unikke jeans fra New York,” siger markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Det er netop tøj, vi især køber med hjem fra ferien. På andenpladsen ligger parfume og personlig pleje mens den tredje mest populære vare, som vores kufferter er fyldt med på vej hjem fra ferien, er nyindkøbte sko, efterfulgt af lokale madvarer. Fordelingen er stort set den samme i alle aldersgrupper.

Blandt de helt unge er der dog en type vare, der købes markant oftere end hos rejsende på 26 år og ældre. Det drejer sig om klassiske souvenirs, som cirka syv ud af ti af de 18-21 årige typisk køber med hjem.
Det gør klassiske souvenirs til den næstmest typiske vare, de unge køber med hjem.

I alt har 2.748 personer deltaget i FDM travels spørgeskemaundersøgelse om danskernes rejsevaner 2012. Heraf har mere end to tredjedele svaret, at de typisk køber noget med hjem fra ferien.

Find din storbyferie her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen