Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Sådan sikrer du at dit IT ikke bliver stjålet på rejsen Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Sådan sikrer du at dit IT ikke bliver stjålet på rejsen

Udgivet: 13/12 2016 af Rejsestart.dk

Sådan sikrer du at dit IT ikke bliver stjålet på rejsenPå cafeer som Starbucks er det normalt at spørge en fremmed, om vedkommende vil holde øje med éns elektronik mens man er på toilettet, eller om man lige kan låne en oplader.

Det kan være okay i kendte omgivelser, men nogle gange en dårlig strategi, når man er ude at rejse. Her kender du ikke området eller menneskene, og det kan være en dyr fejl at miste din enhed. Selv hvis du ikke stoler på en fremmed, er det utroligt nemt at stjæle din enhed selv mens du sidder med den.

Næsten alle tyverier kan forhindres med lidt omtanke, så her er et par gode tips til at sikre dit gear.

Giv tyven forhindringer


Sæt dig i et hjørne af cafeen med en masse forhindringer mellem dig og døren og godt udkig, så en eventuel tyv ikke kan undslippe din opmærksomhed inden han snupper dit grej.

Ifølge Busines Insider stjæles 44% af alle smartphones i offentlige steder, så det er her du primært skal være på vagt.

Sørg også for at købe en rygsæt, hvor du kan have udstyret placeret ind mod ryggen i en særlig lomme, der ikke er til at tilgå fra bagsiden af tasken. Dette er standard hos fx. Eastpack, hvor den bærbare ligger op ad skumstykket der støtter ryggen. Det er både smart og behageligt.

Lad være med at flashe dit brand


Ja, du har en fed Mac/iPhone/GoPro, men det har du snart ikke længere hvis det er tydeligt for enhver i caféen. Disse mærker og andre er magneter for tyve, da gensalgsværdien er stor.

Den bedste måde at undgå tyveri kan være at undgå at skabe opmærksomhed for tyvene. Beskyt det ved at pakke det ind. Et cover til bagsiden af din Mac, iPad Pro eller Samsung Galaxy Edge gør underværker, men du kan også gå så langt som at købe en case der får din enhed til at skifte form til en bog, gammel pc, etc.

En iPad holdt i portrættilstand i et bogetui er ret genialt.

Når du skal på toilet


Istedet for at betro din computer til fremmede, så læg en billig ejendel på bordet og bed dem om at holde pladsen for dig. Tag computeren med på toilettet, og lad fx. en trøje eller en taske uden værdigenstande blive liggende.

Det er lidt besværligt, men på den måde sikrer du at ingen render med udstyret.

Køb en billig, brugt rejse-bærbar


Det kan være omstændigt at gøre sig al den besvær med sine enheder. Den nemmeste og sikreste løsning kan vise sig at være at købe sig en billig laptop til rejsebrug. Firmaer som Refurb tilbyder tilmed garanti på brugte bærbare, så dit nye retro-køb kan blive en fast medrejsende.

Hvis du primært skal arbejde med tekstbehandling er der ingen grund til at tage en hurtig computer med på rejsen – du kan faktisk finde en let pc, der kan gøre dét præcist lige så godt for kun et par tusinde kroner. Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen