Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Stort udvalg af sommeraktiviteter i Østrig Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Stort udvalg af sommeraktiviteter i Østrig

Udgivet: 9/6 2017 af Rejsestart.dk

Stort udvalg af sommeraktiviteter i ØstrigUdbuddet af aktivitetsmuligheder spænder bredt, du finder alt lige fra lækker gastronomi, til interaktive museums mv.

Almabtrieb - Kom til fest i Kitzbüheler Alpen
Almabtrieb i Hopfgarten i Brixental©Hannes DabernigDet er et festligt skue, når kvæget hvert år i september drives tilbage til de små gårde efter at have været på græs i sommerhalvåret. I de varme måneder har kvæget spist godt og taget på i vægt, men fra oktober, hvor nattekulden begynder at indfinde sig i de højtliggende dele af bjergene, har køerne det bedst i den varme stald. Hen over sommeren har hyrder har haft travlt med at se efter de store flokke af dyr, der ud over køer også omfatter geder, får og heste. Men i september er tiden inde til, at alle de ekstra kilo skal omsættes til smagfulde delikatesser og modne oste.
Først samles dyrene højt oppe i terrænet, og når flokken er fuldtallig, bliver hvert enkelt dyr pyntet med kranse af grønt, farverige bånd og smukke blomster. Forrest går førerkoen, som er særlig flot udsmykket, og derefter følger de andre køer og kalve. Alle har sin egen klokke om halsen, og klokkens lyd markerer koens plads i hierarkiet. I ganske få tilfælde undlader man at pynte dyrene, og hvis der har fx har været dødsfald i familien, udsmykkes dyrene med sørgebind. Når optoget ankommer til dalen, fortsætter festlighederne. Der serveres lokale delikatesser, mens musikken spiller, og er man gæst, giver arrangementet et anderledes indblik i de lokale landmænds liv. I Kitzbüheler Alpen har man udsmykket kvæget og fejret turen tilbage til stalden siden 1700-tallet, og oprindelig skulle festen og larmen skræmme onde ånder væk. Er man i Østrig i sensommeren, venter følgende fest-arrangementer: St. Johann i Tirol den 9. september, Brixental den 23. september, Hohe Salve den 30. september og Pillersee midt i september.

Læs mere her

Interaktivt museum sætter legen i centrum
Legetøjsmuseum i Salzburg c Salzburg MuseumLegetøjsmuseet i Salzburg er for børn i alle aldre. På det spændende museum kan man få timer til at gå – enten med selv at lege og eksperimentere, eller med at se de mange flotte udstillinger.
Allerede i museets stueetage vil de fleste blive fanget, for en hel afdeling er dedikeret til ”den lille opfinder”, som mange af os har i maven. Man kan nemlig bygge sin egen kuglebane og eksperimentere med forskellige opstillinger, hvilke både kræver fantasi og ingeniørmæssige kundskaber. På næste etage ligger en afdeling for de mindre børn. Hele gulvet er én stor kørebane for ”bobby cars”, der på dansk kendes som ”gå-vogne”.
Museet har både permanente og skiftende udstillinger, og indtil den 29. oktober 2017 er der særlig fokus på påklædningsdukker. Gæster kan se dukker og tøj i alle afskygninger, og de flot udsmykkede kjoler vidner om mange timers flittigt hjemmearbejde med syning og brodering.
Der er masser at se på, og mens børnene leger og eksperimenterer, kan forældrene tage på en nostalgisk rejse tilbage til barndommen.

Læs mere her

Oplev autentisk gastronomi og gæstfrihed i Zillertals bjerghytter
At leve i bjergene er en livsstil, og mange, der er født og opvokset i de alpine omgivelser, bliver boende for resten af livet. Og det gælder ikke mindst for værterne i Zillertals bjerghytter.
Ofte er de gamle rustikke træhytter gået i arv gennem generationer, og man sætter en ære i at føre traditionerne videre, så der serveres god mad, og gæster føler sig velkomne. Den mest personlige oplevelse fås altid, når værten selv står for tilberedning og servering, og som regel er det hjemmelavede produkter – brød, røget speck samt frugt- og krydderlikør – der sættes på bordet.
Der er sjældent langt til nærmeste bjerghytte, og uanset om man kommer forbi som mountainbiker med fokus på udfordrende nedkørsler eller som vandrer med passion for smukke naturoplevelser, er en veltilberedt frokost dagens nydelsesfulde højdepunkt.

Læs mere her

I dækning, der sprænges!
På tur med en Hauly c Frank Herber GlobetrotterUnder overfladen gemmer bjergene ofte på store rigdomme, og i Alperne har man gennem tiden fundet forekomster af både kobber, sølv, jern, salt og endda guld. I Eisenerz, der ligger i den nordlige del af Steiermark, finder man Mellemeuropas største åbne jernmalmmine, Erzberg. Selv om der stadig brydes malm i minen, er der åbent for besøgende, og der venter gæster en kæmpe oplevelse. Højdepunktet er de ugentlige dynamitsprængninger, som foretages hver torsdag. Erzberg-minens egne eksperter antænder ladninger, og når klipperne har løsnet sig, tager gravemaskinerne over. Store klippestykker læsses over i lastbiler, der transporterer malmen til videre forarbejdning. Det ser på én gang fascinerende og skræmmende ud, når lastbilerne arbejder sig op ad de menneskeskabte terrasser, der ligger uden afskærmning i mere end hundrede meters højde, og de spektakulære forestillinger er så populære, at det anbefales at booke tid i forvejen.
I perioden fra den 29. april til den 31. oktober 2017 er der offentlig adgang til Erzberg-minen, som tilbyder forskellige ture. Besøgende vil få et unikt indblik i en industri, der gennem generationer har skabt store værdier i lokalsamfundet. En af turene rundt i det store brud foregår i ”Hauly” – en specialbygget lastvogn med 860 hestekræfter – og på underholdende vis ser gæster, hvordan bjergenes råstoffer udvindes og forarbejdes. En af de andre ture giver mulighed for at komme på tur i Erzberg-minens underjordiske gange. Minen er en oplevelse for børn i alle aldre, og på en overskyet dag vil et besøg være et oplagt alternativ.

Læs mere her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen