Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Stor juletravlhed i Salzburg Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Stor juletravlhed i Salzburg

Udgivet: 1/10 2014 af Rejsestart.dk

Stor juletravlhed i Salzburg I Salzburg sker der noget hele året, men især omkring juletid er aktivitetsniveauet højt. Mens en del vintergæster kommer for at kombinere et ophold i byen med et par dage på ski, strømmer endnu flere til for at opleve de mange koncerter og markeder, der arrangeres i december.

Populært julemarked i hjertet af Salzburg
Salzburger Christkindl-markedet, som finder sted ved Domplatz og Residenzplatz, er en sand publikumsmagnet. Det berømte marked har status som både det største og det ældste julemarked i byen, og det er mere end 500 år siden, det fandt sted for første gang. Man anslår, at markedet lokker omkring en million besøgende til, og gæsterne kommer fra hele verden. Men Salzburger Christkindlmarkt arrangeres ikke blot til ære for byens turister, for omkring halvdelen af de mange besøgende er lokale indbyggere, og stemningen er skøn.


I år afholdes Salzburger Christkindlmarkt fra den 20. november til den 26. december, og kommer man forbi, kan man lade sig inspirere af de mange gaveboder og gå på jagt efter den helt rigtige julegave. Man kan også nyde de lokalt fremstillede delikatesser, som serveres i små boder, der bugner af søde sager, ristede kastanjer og brunkager, samtidig med at der dufter af Glühwein. Gæsterne bliver underholdt med alt fra dans og musik til udstillinger og konkurrencer, og er man i Salzburg i perioden, er et besøg på markedet et must.

Romantiske adventsmarkeder i smukke omgivelser
Der er lang tradition for julemarkeder i Salzburg, og markedet ved Mirabell-pladsen er måske det, der ligger i de allersmukkeste rammer. Det 400 år gamle barokslot, i hvis park flere af scenerne fra Sound of Music blev indspillet, udgør den flotte baggrundskulisse. Julemarkedet ved Mirabell-pladsen er åbent fra den 20. november til den 24. december, og hver onsdag, lørdag og søndag underholdes gæsterne med musik.

Salzburgs mest romantiske markedsoplevelse får man sandsynligvis ved Hellbrunn-slottet. Det er et absolut højdepunkt at følge den fakkeloplyste sti, som fører til det indre af slotsgården, hvor mere end hundrede grantræer skaber en eventyragtig julestemning. Hellbrunner Adventzauber-markedet er ligeledes åbent fra den 20. november til den 24. december, og der venter den besøgende masser af overraskelser, kunsthåndværk og kulinariske oplevelser. Familier kan glæde sig til koncerter og særlige børneaktiviteter som ponyridning, bagning og lejrbål.

Marked i et af Europas største fæstningsanlæg
Salzburg byder på endnu et marked, og det afvikles midt inde i byens vartegn, Festung Hohensalzburg, der er et af de største borganlæg i Europa fra middelalderen. Man begyndte opførelsen af borgen i 1077, og i 1462 blev den forstærket af ringmur og tårne, så stedet emmer af historie. Salzburger Festungsadvent finder sted hver fredag, lørdag og søndag i adventsperioden samt den 8. december, hvor man man komme inden for murene og nyde de flotte omgivelser. Er byens tage dækket af sne, kan det betale sig at nyde den smukke udsigt, inden man fortsætter rundt til de forskellige boder, som lokker med kunsthåndværk, gaveideer og kulinariske specialiteter.

Adventskoncerter i Mozarts by
Den helt rigtige måde at komme i julestemning på kunne være en tur på et af byens markeder efterfulgt af en adventskoncert. Og dem afvikles der masser af i dagene op mod jul.

En af de største koncertoplevelser kan man få i perioden 28. november – 14. december, hvor Salzburger Adventsingen i byens store Festspielhaus finder sted. Mere end 150 sangere, musikere og skuespillere vil underholde publikum med årets forestilling ”Stjernekiggeren”. Forestillingens tema er menneskets søgen efter lys og fred, og handlingen er bygget op over en stjernekigger, som betragter universet gennem sin kikkert og pludselig får øje på sceneriet med Maria og Josef. Han ser hyrderne blive overrasket af den store stjerne, og han oplever, hvordan englene spreder det glædelige budskab.

Også i St. Andrä-kirken, der ligger ved Mirabell-pladsen, afvikles koncert. Her kan man opleve den Originale Salzburger Advent i perioden 29. november til 14. december. Med forestillingen ”Der var engang” tages koncertens gæster med på en stemningsfuld rejse tilbage til barndommens jul, og der underholdes med folke- og barokmusik samt uddrag af teaterstykker.

Klassisk musik kombineret med folkemusik er temaet ved både de stemningsfulde adventskoncerter i Romanischen Saal i det berømte St. Peter-kloster (28. november – 17. december), samt ved adventskoncerterne i riddersalen på Festung Hohensalzburg (27. november – 29. december), og ligeledes ved Adventserenade-koncerterne i St. Blasius-kirkens gotiske sal (29. november – 21. december).

Fra 29. november 2014 til den 6. januar 2015 viser museet i Salzburgs Domkirkekvarter udstillingen ”Forkyndelsen” – og den arrangeres specielt i anledning af julen.

Få et godt overblik over de mange julehygge muligheder i Salzburger her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen