Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Tag på cykeltur i Salzburgerland Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Tag på cykeltur i Salzburgerland

Udgivet: 30/5 2012 af Rejsestart.dk

Tag på cykeltur i SalzburgerlandEr du og vennerne eller familien vilde med at blive udfordret på mountainbike, så skulle årets feriedestination måske være Salzburrgerland? Der er 4.000 kilometer ruter for cyklister på alle niveauer - dog mest for de øvede.

Området plejer at være mest populært om vinteren, når sneen tiltrækker skiløbere fra hele verden, men Salzburgerland er med sit smukke landskab og fire bike-parks også et sandt eldorado for alle mountainbikefans.

De tusindvis af kilometer mountainbikeruter strækker sig hen over Almen i Salzburgerland, gennem slugter og op på de højeste toppe. Alle ruter er tydeligt afmærket, og de findes i alle sværhedsgrader.

Nationalparken Hohe Tauern rummer et imponerende trans-alpint rutesystem, der bugter sig gennem uberørte alpedale, langs panoramaveje og ad idylliske strækninger.

Bike-parks og lift til cyklen
Fire af Østrigs førende bike-parks befinder sig i Salzburgerland og er med til at bringe området op i den internationale klasse. Parkerne er gratis og benytter samme liftsystem som anvendes om vinteren.

Når liften er betalt, er alle ruter åbne - ganske som på ski. Problemet er nemlig ofte, at de cykler, som er mest velegnede til at køre ned på, er ganske uegnede til at cykle op på - og her kommer liftsystemet til sin ret.

Let motion og afslapning - eller vildt terræn med stigninger
I Wagrain er den ideele kombination af udfordringer og afslapning. Maleriske bjerglandskaber og stejle nedkørsler er kendetegnende for de afvekslende ruter og bekvemme bjergture som Wagrain byder på.

Wagrain er et rart sted for den øvede senior, som gerne tager nogle enkelte gode udfordringer, men som også elsker andre former for afslapning i den smukke natur.

Omvendt er Bike Park Wagrain en lille, men krævende bike-park med et downhill-spor og mulighed for freeride. Wagrain-området byder på mange alsidige ruter, som kræver gode kort og en guide for at kunne komme rundt.
Man kan dog også benytte GPS de fleste steder.

Parken kan måske godt være en lidt for stor udfordring for mindre børn. Til gengæld får børn rigtigt meget ud af naturlegepladsen på Grafenberg og Wasserwelt. Wagrain er ganske som om vinteren glade for børnefamilier - og tilbyder oplevelser for alle aldresgrupper.

Inspireret? Så kan du finde rejsen til Salzburgerland her

Eller læs mere om mountainbiking i området her


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen