bilferie.">
Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Tips til din kommende bilferie Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Tips til din kommende bilferie

Udgivet: 24/3 2011 af Rejsestart.dk

Tips til din kommende bilferieHar du planlagt en bilferie i sommerferien – og har du planlagt at skulle køre selv? Så er der ekstra mange ting, du skal huske inden afrejsen. Hvordan er det for eksempel med røde og grønne forsikringsbeviser? Vi har lavet en guide, du kan bruge inden din næste bilferie.

Fornyelse af pas
Inden ferien skal du sørge for at tjekke, om alle medrejsende på afrejsetidspunktet har et gyldigt pas. En vigtig ting er at tjekke i god tid om passene udløber inden afrejse – hen omkring sommerperioden er der typisk mange, der skal have fornyet pas og ventetiden ligger traditionelt på omkring 3-4 uger for at få lavet/fornyet et pas. Du kan finde mere information på politi.dk.

Underholdning til børnene
Særligt for børnene kan transporttiden ved en bilferie synes lang – vil man undgå irritable børn på bagsædet - og i stedet starte ferien allerede fra man forlader indkørslen - er underholdningen en vigtig del af oppakningen. Underholdningen kan være mere traditionelt i form af kort eller terninger.
I stedet kan man vælge at medbringe en DVD-afspiller til film eller lignende i bilen. En bilferie er også en oplagt mulighed for at lave en ting, man sjældent har tid til under en køretur – fx en quiz eller fællesleg i bilen, hvilket nok vil vække begejstring hos de yngste – og hele familien kan have det sjovt sammen allerede fra I kører hjemmefra.

De mere praktiske ting
Mere praktisk – og nok også mere indlysende – er, at man bør medbringe sund mad samt sørge for pauser, hvor børnene kan få forbrændt noget energi og chaufføren kan få blikket væk fra asfalten.

Ting du skal have med:
 • Original registreringsattest på bilen
 • Pas (på alle bilens passagerer)
 • Kørekort
 • Det gule sygesikringsbevis
 • DK-skilt (til bilen)
  • Dette gælder dog ikke biler med DK-nummerplader.
 • Tjek bilens dæktryk inden afrejse
  • Oftest kan du finde et klistermærke fx i bilens dørfalser eller ved benzindækslet, hvor det er beskrevet hvad bilens dæktryk skal være ved kørsel med ekstra meget vægt i bilen.

Ting du bør have med:
 • Det grønne kort
 • Det røde kort (for biler med kaskoforsikring)
 • Rejseforsikring - der findes mange alternativer vedr. rejseforsikring - hvilken bør du vælge og hvorfor? Læs mere om rejseforsikringer på Rejsestart.dk eller nedenfor.
 • Gule veste til brug på Autobahn.


Find din næste bilferie på Rejsestart.dk

Planlægger du kør selv ferie til vinter? Læs tjeklisten til kør selv skiferien på Skisport.dk

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen