Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Tør vi holde sommerferie i Grækenland? Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Tør vi holde sommerferie i Grækenland?

Udgivet: 8/6 2012 af Rejsestart.dk

Tør vi holde sommerferie i Grækenland?Ja. En undersøgelse viser, at danskerne ikke er bange for at besøge grækerne, selvom deres økonomi skranter, og regeringen har svært ved at få landet til at hænge sammen. Det ændrer jo ikke på sol og strand på de græske øer.

Mens over 25 procent af de rejselystne tyskere i år har valgt det gældsplagede ferieland fra, holder danskerne fast i store rejsemål som Kreta og Rhodos og de små græske øer.

Rejseselskabet Spies melder om et par procentpoints fald i salget af rejser til Kreta, men tilsvarende fremgang til for eksempel Rhodos og Kos. Salget er i de sidste dage steget i takt med, at juni-temperaturen er faldet herhjemme.

"I uge 10 lå det samlede Grækenlands-salg ca. 10 pct. under salget på samme tidspunkt i fjor, men så fik danskerne overskydende skatte- samt efterlønspenge, og så skete der noget. Tyskerne derimod holder sig fortsat tilbage, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Morten Stausholm er chef for rejsearrangørens aktiviteter på Kreta, der er danskernes foretrukne rejsemål i Grækenland:

"Vi har allerede haft besøg af flere tusinde gæster. De har intet mærket til krisen – bortset fra de få turister, der kan græsk. De har måttet lægge ører til grækernes daglige småklager over at deres 'politikere er idioter…," beretter Morten Stausholm.

Han er ked af, at mange turister har fået den forkerte opfattelse, at landet er på randen af hungersnød:

"Hvad gør I ved benzinmanglen og er der penge nok i jeres pengeautomater?, er jeg på det seneste blevet spurgt om flere gange. Svaret er enkelt: dagliglivet går sin vante gang, og her er hverken mangel på mad, benzin eller andre nødvendige ferie-elementer. Det er kun de grækere, som ikke arbejder med turisme, der mangler penge."

"Til forskel fra sidste år, er vi i år sluppet for arbejdsaktioner, som var med til at forsinke mange fly til stor irritation for de mange turister, som udgør Grækenlands vigtigste erhverv," fortæller Morten Stausholm.

Rejseselskaberne anbefaler danskere, som er usikre omkring et ferieophold i Grækenland, at følge de rejseanvisninger, som Udenrigsministeriet udsteder. Den 17. juni er der nyvalg Grækenland. Hvis det følges af strejker, er det klogt at tage ekstra kontanter med og ikke stole på at man hele tiden kan hæve penge i bankomater.

Men der er ingen grund til at droppe græske rejseplaner. Turistindustrien mærker stort set intet til Grækenlands krise.

Bestil din solrejse her Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen