Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Tog, bus og bil forurener mere end ferieflyet Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Tog, bus og bil forurener mere end ferieflyet

Udgivet: 3/4 2013 af Rejsestart.dk

Tog, bus og bil forurener mere end ferieflyetRejselystne danskere behøver ikke at have dårlig samvittighed over for miljøet, når de sætter sig i ferieflyet til Mallorca - i hvert fald ikke hvis man sammenligner med andre transportformer. For hver kilometer, som en person kører med f.eks. en bybus i København, udledes der dobbelt så meget CO2 som med et moderne passagerfly.

Mens bussen udleder ca. 120 gram CO2 pr. passagerkilometer og et lokalt tog ca. 113 gram, nøjes et moderne Airbus-fly med 66 gram. Det fremgår af den 12. miljørapport, som Spies' eget flyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia, netop har udsendt. Den fortæller også, at en moderne bil med i gennemsnit 1,56 passagerer påvirker miljøet med 106 gram CO2 pr. passagerkilometer.

- Et Airbus-fly bruger omkring 61 liter brændstof for at løfte en passager fra Billund eller København til Mallorca. Skulle man få den fikse idé at køre på knallert til den populære ferieø, vil det kræve over 65 liter benzin til den ca. 2.400 kilometer lange tur, hvor der skal tankes ca. 20 gange. Dertil kommer forureningen fra hydrofoilfærgen fra Barcelona til Palma, fortæller miljøchef Kim Houmark Hansen.

Miljørapporten fortæller bl.a.:
  • Flyselskabet har udstyret alle piloter med iPads. De skal erstatte de over 30 kilo tunge manualer i cockpit. På årsbasis vil det betyde over en million færre fotokopier samt 400 tons mindre CO2-udledning.

  • Affaldsmængden pr. passager er det seneste år reduceret med 10 pct. til 420 gram, der genbruges.

  • Selskabet er i gang med at udskifte alle bagagecontainere på Airbus 330-flåden med særligt lette containere. Det vil spare ca. 35.000 liter brændstof pr. år og ca. 110 tons mindre CO2-udledning.

  • Mens passagererne har mulighed for at miljøkompensere deres flyrejse via et beløb til Green Seat, miljøkompenseres alle tjenesterejser for flyselskabets personale. Dette beløb udgjorde i det seneste regnskabsår omkring en million kr., som anvendes til miljøforbedringer som f.eks. solfangere til opvarmning af swimmingpools på Spies' egne hoteller.


 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen