Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Sådan kommer du godt igennem tolden Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Sådan kommer du godt igennem tolden

Udgivet: 7/7 2016 af Rejsestart.dk

Sådan kommer du godt igennem toldenHvert år rejser mange 100.000 danskere på ferie – både inden for og uden for EU. Og når de kommer hjem, har de ofte et godt køb eller en souvenir med i bagagen. Langt de fleste kommer uden problemer gennem tolden. Men desværre er der også enkelte, som bliver nødt til at betale told og en evt. afgift, fordi de på forhånd ikke var klar over, hvad og hvor meget de måtte have med hjem fra ferie.

Hvis man ankommer fra et EU-land
Inden for EU er det afgiftsfrit at indføre varer til eget brug. ”Eget brug” betyder, at det kun er dig, medlemmer af din husstand eller dine private gæster, der må bruge varerne. Du må altså ikke sælge varerne i en idrætsklub eller på din arbejdsklub uden at betale afgift og eventuelt pant for visse typer emballage.
For tobak og alkohol er der dog fastsat vejledende mængder for, hvad der anses for at kunne være til privat forbrug. Desuden skal man for visse varer som fx medicin have en særlig tilladelse.

Hvis man ankommer fra et land uden for EU
Ankommer man med bil, tog eller andre transportformer, skal man betale told og afgifter, hvis man har varer med hjem for 2.250 kr. Ankommer man med fly eller skib fra et land uden for EU, skal man betale told og afgifter, hvis man har varer med hjem for mere end 3.250 kr. Er varen købt i et land uden for EU, gælder grænsen på 3.250 kr., selvom man på vej hjem mellemlander i et land inden for EU. Reglerne gælder kun for varer, du fysisk har med dig hjem, og ikke for varer du fx sender med post.

Har en vare en værdi på mere end 2.250 eller 3.250 kr., skal der betales told og afgifter af hele varens værdi. Det gælder også for varer, som består af flere dele, der tilsammen udgør et hele, fungerer sammen og normalt sælges sammen, som fx et spejlrefleks-digitalkamera og en linse.

Ulovlige souvenirs, alkohol og tobak
Det er i de fleste tilfælde forbudt at indføre produkter fremstillet af truede dyr og planter. Vær desuden opmærksom på, at der gælder specielle regler for alkohol og tobak.

Læs mere på skat.dk/rejs.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen