Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Tyrkiet er danskernes yndlingsdestination Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Tyrkiet er danskernes yndlingsdestination

Udgivet: 21/9 2012 af Rejsestart.dk

Tyrkiet er danskernes yndlingsdestinationGrækenland har længe været danskernes favoritdestination, når de skulle vælge et rejsemål for charterferien. Men i den forgange sommer blev de græske øer overhalet af Tyrkiet.

Selvom Tyrkiet nu ligger på førstepladsen, betyder det dog ikke, at danskerne har glemt de græske feriedestinationer.

I juli udskiftede cirka 214.000 danskere den regnvåde sommer med sydens sol og varme. 25,7 procent af de rejselystne valgte tyrkiske rejsemål som Antalya (33.331 gæster), Bodrum (8.840) og Dalaman (8.076), mens andre 25,4 procent satte kursen mod Grækenland med Chania på Kreta (20.321 gæster) som danskernes favorit efterfulgt af Rhodos (14.417) og Samos (3.145).

Produktchefen hos Spies mener, at det er det store fokus på Grækenland, der har fået danskerne til at gentænke feriedestinationen:

"Den megen negative omtale af Grækenland fik lidt færre danskere til at vælge Grækenland. Faldet er til at overse, og vi forventer, at flere af de græske rejsemål er tilbage på niveau i sommeren 2013," siger produktchef Carlos Cebrian fra Spies.

Mens Tyrkiet og Grækenland modtog over halvdelen af alle danske chartergæster i juli, var Spanien det tredjestørste rejseland med en andel på 21,4 pct. af gæsterne.

Top 5 over danskernes foretrukne rejsemål i juli ser således ud:

1) Antalya
2) Mallorca
3) Chania (Kreta)
4) Burgas (Sunny Beach i Bulgarien)
5) Rhodos

"Stadigt flere rejsemål, som hidtil har været mest populære om vinteren, tiltrækker nu også danskerne om sommeren. Faktisk var Gran Canaria Spies’ femte mest populære rejsemål – kun overgået af nr. 1 Mallorca, Antalya, Rhodos og Chania på Kreta. Også Egypten vinder – trods en længere flyvetid – indpas som sommerrejsemål," fortæller Carlos Cebrian.

Top 5 over fordelingen af cirka 214.000 feriedanskere på charter i juli (i parentes juli 2011):

1) Tyrkiet 25,7 pct. (25,4 pct.)
2) Grækenland 25,4 pct. (28 pct.)
3) Spanien 21,4 pct. (22,1 pct.)
4) Bulgarien 8,2 pct. (7,9 pct.)
5) Egypten 3,6 pct. (2,75 pct.)

Find din solrejse her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen