Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Valentin i Sydsverige Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Valentin i Sydsverige

Udgivet: 10/2 2015 af Rejsestart.dk

Valentin i Sydsverige Her følger fem muligheder for luksus og l’amour på alla hjärtans dag, som det hedder i Sverige.

Tag jer tid til valentin i Sydsverige
Valentinsdag har altid handlet om kærligheden, og det er ikke kun i Hollywoodfilm. Traditionen stammer fra romerne, og her var det ikke plyssede hjerter og hjerteformet chokolade, som stod i centrum. Derimod blev navnene på byens unge skrevet ned, lagt i krukker og derefter trukket af andre unge, som på den måde havde fundet dagens date i en slags kærlighedens lotteri. Den form for tilfældig udvælgelse er der nok ikke mange, som vil være med til i dag, men legenderne fortæller, at mange af parrene faktisk forelskede sig og blev sammen. Sandsynligvis havde det ikke meget med datoen at gøre. Vi har altid haft lyst til at forelske os; hvis muligheden byder sig, tager vi den. Og i en presset hverdag er det måske meget fornuftigt.

I år falder valentinsdag på en lørdag, og det er en oplagt mulighed for at dyrke din kæreste, eller knytte dig tættere til en, der måske er på vej til at blive det; fx ved at tage lidt væk sammen.

Drakamöllan forener mad og musik
Drakamöllan er et meget særligt gårdhotel i Skåne, der får gourmetmad og storslåede musikalske oplevelser til at gå op i en højere enhed. I kan således nyde fire retter akkompagneret af klaver og sang fra passionerede musikere.
Drakamöllan dvæler i det charmerende skånske landskab, og med sine rustikke gårdlænger falder den ubemærket ind i den uforstyrrede natur. Når det engang bliver tid til at gå til ro, kan I nyde et af de dejlige dobbeltværelser, som alle er unikt indrettede.
Læs mere her

Romantik i vildmarken på øde ø
Valentinsdag er en chance for at markere kærligheden, og det kan gøres på mange måder. Måske kunne du tænke dig at give din kæreste noget at glæde sig til? Romantik fås alle dage og alle steder, og d. 14 februar kan være en anledning til at vise det med et gavekort til romantik i vildmarken ved Ödevata sø lidt uden for Kalmar.
Denne flugt ud i naturen fås både her i vinteren i forbindelse med valentinsdag, men kan også bestilles til de varmere måneder. Oplevelsen er tilpasset sæsonen og indeholder alle dage romantisk isolation på egen øde ø, hvor en lækker vildtmenu er forberedt og klar til at blive tilberedt over den åbne ild.
I overnatter i jeres yderst private tipi.
Læs mere her

Teleborgs slot er et rigtigt eventyrslot
Teleborgs slot ved Växjö i Småland er indbegrebet af romantik. Slottet er fra slutningen af 1800-tallet, og stemningen fra svunden tid sidder stadig i de røde tegltårne. Fejringen af valentinsdag kan sagtens forløbe over hele weekenden, når man bliver forkælet på slotsmanér med frokost ved ankomst, treretters menu om aftenen, morgenmad, chokolade og vin. Hvis du tager din udkårne med, har I meget af det, hjertet begærer.
Læs mere her

Hooks herrgård med luksuriøs spa i smuk natur
Valentinsdag kan også foregå i Sveriges nyeste spa. Hooks herrgård ligger ved den idylliske Hokasø i Småland, og deres luksuriøse nye spafaciliteter løber udendørs langs søbredden. Hooks herrgård handler i det hele taget om at nyde den svenske natur, mens I bliver svøbt i luksus. Derfor er der også udsigt over Hokasøen fra restauranten, hvor I skal nyde den sæsoninspirerede menu, som er en del af den luksuriøse valentinspakke. Opholdet kan forløbe over en enkel dag eller over hele weekenden.
Læs mere her

Kärleksgatan og skøjtebanen lige i baghaven
Er det byen, som skal nydes i selskab med den udkårne, er et smut til Malmö både nemt og helt rigtigt. Selv om Malmö må betegnes som Københavns baghave, er der for de fleste danskere stadig meget tilbage at udforske, og valentinsdag er oplagt til formålet.
De mange butikker i Kärleksgatan og skøjteløb med gratis lån af skøjter i Folkets park forener shoppetur og vinterromantik.
Det er måske nemmere, hvis du modsat Mads Mikkelsen i En kort en lang, ikke skal bekymre dig om at holde dit forhold hemmeligt. Uanset hvem, du tager med til Malmö, er der rig mulighed for at finde balancen og hinanden på isen. Både før og efter isen, kan I slå jer løs i Kärleksgatan, som både byder på den nyeste mode og flere vintagebutikker. Og det dejlige gadenavn er altså ikke noget, vi har fundet på til lejligheden.
Læs mere her

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen