Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Verdens stejleste kabelbane åbner i Norge Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Verdens stejleste kabelbane åbner i Norge

Udgivet: 16/5 2017 af Rejsestart.dk

Verdens stejleste kabelbane åbner i NorgeDen 20. maj indvies verdens stejleste kabelbane, Loen Skylift, på fjeldet Hoven i Fjord Norge i det vestlige Norge. Loen Skylift bevæger sig 1.000 højdemeter på blot fem minutter og er skabt for at gøre naturen, udsigten og vandreruterne på toppen af fjeldet tilgængelige for alle - hele året rundt. Sammen med kabelbanen åbner en ny fjeld-restaurant med panoramaudsigt.

nden længe får besøgende i Fjord Norge endnu bedre mulighed for at opleve fjeldlandskabet på og omkring fjeldet Hoven, når verdens stejleste kabelbane, Loen Skylift, indvies den 20. maj af Hendes Majestæt Dronning Sonja af Norge.

Gør naturen tilgængelig for alle
Med den nye kabelbane, der vil være åben hele året, kan man komme de 1.000 højdemeter op til toppen af fjeldet på blot få minutter.

- Formålet med Loen Skylift er at gøre naturoplevelserne i området tilgængelige for alle - også børn og dårligt gående. Fra toppen har man en fantastisk udsigt med fjorde og fjelde til alle sider og Jostedalsbræen i baggrunden. Samtidig er turen med kabelbanen en oplevelse i sig selv, da man undervejs har panoramaudsigt over Nordfjord og fjeldene, fortæller Bente Bratland Holm, direktør hos VisitNorway.

Restaurant og vandreruter på toppen
Sammen med Loen Skylift indvies også den nye Hoven Restaurant, der ligger på fjeldets skråning. Her kan gæster nyde forskellige retter - alle tilberedt med lokale råvarer - mens de beundrer udsigten over landskabet fra de store glaspartier, der omkranser restauranten.

De, som vil udforske naturen på fjeldet yderligere, har fra toppen mulighed for at begive sig ud på en af de forskellige vandreruter, der tilsammen danner et cirka 70 km langt stisystem. Samtidig er det også på fjeldet Hoven, at man finder den populære - og udfordrende - klatrerute Via Ferrata Loen. Om vinteren er fjeldlandskabet oplagt at udforske med snesko eller på langrends- eller fjeldski.

Praktisk information
Loen Skylift indvies den 20. maj og vil være i drift fra den 21. maj kl. 9.00. Der er plads til 40-45 personer i hver af de to vogne, der afgår kontinuerligt i løbet af dagen uden faste afgangstider. Turen tager 5-7 minutter hver vej. Kabelbanen er handicapvenlig.

Billetter til Loen Skylift kan købes på hjemmesiden samt i billetlugen eller automaten ved indgangen.

En returbillet til voksne koster 390 NOK i vintermånederne, mens prisen er 485 NOK om sommeren. For børn i alderen 6-15 år er prisen hhv. 200 og 225 NOK. Børn under 6 år er gratis.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen