Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > VM i skateboard er også for piger – særligt i Malmø Privatlivspolitik  
Rejsenyt

VM i skateboard er også for piger – særligt i Malmø

Udgivet: 5/7 2016 af Rejsestart.dk

VM i skateboard er også for piger – særligt i MalmøEn masse skateboards ruller snart ind i Malmø. Og sammen med dem en masse dygtige skateboardere af begge køn fra hele verden. For første gang nogensinde holdes der VM i park-skateboard den 17. – 20. august, og det er Malmø, som er værtsby for finalen. Der er både konkurrencer for mænd og kvinder, og at pigerne får sin egen konkurrence var grunden til at Malmø blev værtsby. Samtidig med VM i skateboard er der musikfestival i Malmø 12.-19. august, så byen vil rocke og rulle på mange forskellige måder den weekend.

Der bliver gang i byen, når Malmø er vært for VM i skateboard og samtidig afholder deres årlige Malmøfestival. Rock og rul og livsglæde vil fylde gader og stræder og ikke mindst skateboardramper. En helt ny, fænomenal skaterpark står klar i august til at tage imod, og både piger og drenge kan være med i konkurrencen, noget der ikke tidligere har været en selvfølge.

Samtidig med at de professionelle viser deres talent, bliver der en lang række muligheder for familier og amatører, som kan prøve kræfter med skateboard-disciplinen. Malmø har nemlig et fantastisk skater-miljø til alle niveauer og en lang række skater-parker, hvilket er baggrunden for, at VM i skateboard er placeret i Malmø. Malmø har sågar et gymnasium med skate på skemaet.

”Det, der er unikt ved Malmø for skatere er, at vi har de ikoniske DIY skatespots (Do It Yourself skaterpladser), som mange har set på film og selv vil teste. Vores skateboard-gymnasium trækker mange danske elever over broen hver dag, og Malmø har i det hele taget mange skate-spots og parker inden for en lille radius, så det er perfekt for en dagstur”, siger Gustav Svanborg Edén, koordinator for Malmø Stads skateboardaktiviteter.

Det store skater-slag skal stå den 20. august, hvor VM i skateboard 2016 afholdes i Badhusparken i Hyllie. Deltagerne tæller de 20 bedste skatere i verden (herrer), bl.a. Oskar Rozenberg-Halberg fra Malmø, og de 10 bedste og meget finale-klar kvinder. I dagene op til vil der være en lang række mindre skater-begivenheder for alle skatere, som plejer at tage til Malmø ved andre konkurrencer, men som ikke er blandt de 20 kvalificerede. Den 17. august går det i gang ved den såkaldte Deep-end session i Stapelbäddsparken, hvor alle kan deltage. Den følgende dag er der Skateboard-jam på Centralstationen, og den 19. august følger en lokal konkurrence i den nye skaterpark i Badhusparken.

For Malmø Stad og Malmøs skatere var to ting meget vigtige i forbindelse med at trække VM i skateboard til byen. Man ønskede, at VM udover drengekonkurrencen skulle omfatte en pigekonkurrence, og herudover var det vigtigt, at VM-værtsrollen kunne bidrage til fortsat at videreudvikle Malmø som forbilledlig skaterby. Byrum og arkitektur skal fortsat indbyde til at stå på skateboard, bl.a. med etableringen af den nye, blivende skaterpark i topklasse. Vans, som er hovedsponsor, var meget enige i de hovedlinjer, Malmø havde som forslag til opbygning af eventen.

Samtidig med Skateboard VM kører, er der Malmøfestival i hele byen, så der er mulighed for at kombinere skateboardinteressen med koncerter, teater og god mad.

”Malmø har længe været en by, som tiltrækker skatere fra Danmark, og med VM i skateboard har byen virkelig cementeret sit ry som en fed skateboard-destination ”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden.

Det er byen Malmø, skomærket Vans, Bryggeriet og Dreamland Skateparks, der er gået sammen om at skabe den helt nye, fænomenale skater-park i Malmø.

Hovedprogrammet er:

17/8: Deep-end session på Stapelbäddsparken, hvor alle kan deltage
18/8: Skateboard-jam på Centralstationen (mere info på www.skatemalmo.se)
19/8: Lokal konkurrence i den nye skaterpark i Badhusparken
20/8: VM i Badhusparken i Hyllie. Deltagerne er de 20 bedste skatere i verden (herrer), bl.a. Oskar Rozenberg-Halberg fra Malmø, og de 10 finale-klar kvinder

Guide til de bedste skaterparker i Malmø:

Bryggeriet og Bryggeriet Gymnasium:

Foreningen Bryggeriet og Bryggeriets Gymnasium er hjertet i Malmøs skater-miljø. I løbet af sommeren flytter aktiviteterne til Stapelbäddsparken og ud i Malmø. Bryggeriet står dog for nybegynderaktiviteter samt skateraktiviteter året rundt. Bryggeriets Gymnasium er verdens førende skateboard-gymnasium.

Malmøs udendørs skaterparker:
Stapelbäddsparken er intet mindre end en af Europas største og bedste udendørs skaterparker og dækker hele 2.000 kvm. Parken er åben for skaterentusiaster i alle aldre, og det gælder naturligvis året rundt og døgnet rundt. Stapelbäddsparken ligger både centralt og tæt på havet.

Sibbarp Skaterpark ligger ved stranden og giver mulighed for grill og hygge. Parken er udført i beton og indeholder en “gryde”-barriere i midten og har diverse speedbumbs, ledges og curbs. Herudover er der en større quarterpipe, hvis man vil prøve kræfter med noget lidt større.

Oxie Skaterpark er en original lille skaterpark i beton med gode ’transitions’ til at holde fart og flow. Parken er unik og har flere anderledes objekter. I midten af parken er en barriere, som skatere elskere – den skal opleves og skates! Parken ligger i et område med masser af natur.

Malmøs street-skating-pladser:
Värnhemstorget: I 2014 gav Malmø den klassiske skaterplads på Värnhemstorget en ansigtsløftning, og det ses. Torvet har også været omdrejningspunkt for skater-konkurrencen "Back to Värnhem ", som er en del af Skate Malmø: Street.

Konsthallstorget: ’Svampen’ er Sveriges mest populære plads, når det gælder street skating. Konsthallstorgets runde scene er blevet kompletteret med granitbænke for at aktivere torvet, som bobler og syder af skateboard-entusiasme.

Malmøs DIY-pladser:
DIY betyder i denne sammenhæng Do It Yourself. Og det får man helt konkret lov til på Malmøs såkaldte DIY-pladser, som bygges af skaterne selv og er ikoniske i hele skater-verdenen. TBS eller ’Train Bank Spot’ på Branteviksgången er – for skatere - et must-see and must-try ved besøg i Malmø.

Folkets Park:
Miniramperne i Folkets Park er et godt supplement til boule, cafeer og gratisaktiviteter, som gør parken til det perfekte sted, når der hænges ud en eftermiddag eller bare slappes af.

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen