Rejsestart.dk - Din rejse starter her
SolrejserStorbyferieRundrejserKrydstogterGolfrejserCampingTemarejserMiniferie BilferieBilferieFlyrejserFlyrejserBusrejserBusrejser
> Forside > Rejsenyt > Wagrain-Kleinarl – sommervandring i smukke omgivelser Privatlivspolitik  
Rejsenyt

Wagrain-Kleinarl – sommervandring i smukke omgivelser

Udgivet: 9/4 2013 af Rejsestart.dk

Wagrain-Kleinarl – sommervandring i smukke omgivelserOm vinteren strømmer gæster i stort tal til Wagrain-Kleinarl for at dyrke vintersport i de smukke omgivelser. Men det er ikke bare om vinteren, man kan opleve fascinationen ved de høje Alpetinder, for bjergene er mindst lige så stemningsfulde og udfordrende om sommeren.

Wagrain-Kleinarl ligger i nærheden af Østrigs største nationalpark, Hohe Tauern. Parken, der byder på landets største bjerg, det 3.798 meter høje Grossglockner samt de berømte Krimmler-vandfald, er også hjem for tusinder af dyre- og plantearter. Således er Wagrain-Kleinarl et perfekt udgangspunkt for en vandreferie i Alperne.

Masser af vandremuligheder om sommeren
De mange hytter, som ligger langs vandreruterne i bjergene, byder også gæster velkomne om sommeren. Når de første par timers vandring er overstået, og sulten så småt begynder at melde sig, er der sjældent langt til en af de hyggelige hytter. Den indendørs vinterservering med ild i pejsen er erstattet af udendørs servering, hvor der fra første parket er panoramablik til bjergene.

Spisekortet er præget af det lokale køkken, der lægger vægt på, at råvarerne kommer fra nærområdet. Gæsten kan glæde sig til hjemmelavede fristelser, hvor det ofte er de helt enkle retter som speck og friskt brød, der smager bedst.

I Salzburger Land, hvor Wagrain-Kleinarl ligger, finder man den største koncentration af bjerghytter i Østrig, og det er et stort aktiv for området. En del vandreruter er lagt således, at man både oplever smukke landskaber med klipper, dyreliv og krystalklare bjergsøer, men også kommer forbi nogle af de mange hytter.

Guidede ture
Som vandrer kan man komme helt tæt på bjergene og opleve kontrasterne mellem de rå, forrevne klipper og den rige flora og fauna. På en heldig dag dukker måske en gemse eller et murmeldyr op, og man kan spejde efter den blomst, der er selve symbolet på det højalpine terræn, nemlig den sjældne Edelweiss.

Med de nødvendige informationer samt et godt kort kan man sagtens klare sig selv, men foretrækker man guidede ture, er det også muligt. Sommeren igennem tilbydes mindst to guidede bjergture hver uge i området ved Wagrain-Kleinarl, og disse ture er indbyrdes forskellige og meget varierede. Der arrangeres ture til Jägersee, Rupertisee og Tappenkarsee, mens andre ture fokuserer på de traditionelle bjerghytter og –landbrug. Fælles for alle ture er dog, at man vil få god motion, mærke ren bjergluft og opleve smukke scenerier.

Rutenettet er vidt forgrenet, og der er muligheder for alle, uanset hvilket niveau man har. Er man til de udfordrende ture, byder en del ruter på adskillige hundrede højdemeter, men når man først har overvundet de stejle stigninger, kommer belønningen – en unik naturoplevelse. Mange steder ligger sneen stadig tilbage som et minde om vinteren, der for længst er overstået.

Er man til de mindre anstrengende ture, kan man starte dagen med at stige på en af de busser eller lifte, der om sommeren fragter vandrere op i højderne. Selv oppe i det højalpine område ligger der en del flade vandreruter, der mere indbyder til nydelse i roligt tempo end til svedfremkaldende anstrengelser.

Turistkontoret i Wagrain-Kleinarl hjælper gerne med kort, gode råd samt planlægning af turen, og researcher man hjemmefra, kan man benytte det interaktive kort over området.

Informationer fås på: www.wagrain-kleinarl.at og www.austria.info

 Se oversigt over nyheder fra rejsebranchen

Har du kendskab til nyheder der er af interesse for Rejsestart.dk´s brugere kan de sendes til redaktion@rejsestart.dk

> Bilferie Zadar  
> Om Rejsestart.dk   > Personlige oplysninger   > Hjælp   > Kontakt os > Sitemap     > Til toppen